Openingsblog SGP-jongeren CK

Deel deze pagina:

Hoe is het mogelijk dat er in drie gemeentes waar de SGP tot de grotere partijen behoort nog geen SGP-jongeren afdeling bestond? Ik kan u het antwoord daarop niet geven. Maar ik heb goed nieuws. Het is zover! SGP-jongeren Capelle-Krimpen(erwaard) is een feit! Een groep enthousiaste jongeren uit Capelle, Krimpen en de Krimpenerwaard heeft de afdeling van de SGP-jongeren opgericht. En de start is meteen al een succes geworden! We zijn volop in de media geweest, zoals bij RTV Krimpenerwaard, Lokale Omroep Krimpen, Radio Capelle en verschillende kranten. 3 Maart was onze eerste activiteit: een jongerenavond over populisme, wat een enorm succes was! In de toekomst willen we onze bijdrage leveren aan een christelijker en fatsoenlijker Nederland, door het organiseren van boeiende jongerenavonden, activiteiten en ludieke acties. Ook zullen wij reageren op zaken die spelen in de politiek door middel van blogs als deze. Om daar maar gelijk mee te beginnen. Wat speelt er momenteel? De verkiezingen uiteraard. 15 maart gaat het gebeuren. Op het werk of op andere plaatsen waar ik andersdenkenden ontmoet worden vaak de meningen uitgewisseld. In goede harmonie uiteraard en met goed fatsoen, want mijn collega’s zijn me dierbaar. Dan kom ik erachter dat er veel vooroordelen leven over de SGP. Dat de SGP tegen de godsdienstvrijheid is bijvoorbeeld. Ik kan u vertellen dat dit zeker niet het geval is. Sterker nog: de godsdienstvrijheid komt voort vanuit onze christelijke cultuur. De SGP stelt wél het christelijke geloof boven bijvoorbeeld de islam. Want kun je Jezus (“hebt uw vijanden lief”) en Mohammed (“dood de joden en christenen”) op één lijn zetten? De SGP is realistisch over de gevaren van de Islam en kijkt niet weg. Wél wil ik nog even gezegd hebben dat dit niet betekend dat ik alle moslims verdacht maak. Het zijn veelal keurige burgers, en zeer prettige mensen. De SGP is zuinig op onze in het christendom gewortelde cultuur: wel godsdienstvrijheid, geen godsdienstgelijkheid!

“De SGP is te extreem.” “O ja? Over wat dan zoal?” “Over abortus bijvoorbeeld. Er zijn noodgevallen (zoals een verkrachting) waarbij het kind weg gehaald moet kunnen worden.” “Kent u de tien geboden? Kent u het zesde gebod ook? Gij zult niet doodslaan. Is dat niet duidelijk genoeg? Staat er: Gij zult niet doodslaan, behalve in noodgevallen? Nee toch?” Dit zijn boeiende gesprekken die wij bijvoorbeeld voerden tijdens een dagje promoten op de verkoping van de Schutse in Krimpen aan den IJssel. Het onderwerp ligt gevoelig. Zaken als verkrachtingen zijn vreselijk, dat ontkent de SGP zeker niet. De SGP zegt dan: zet in op goede verzorging, hulp voor moeder en kind, en voorkom daarmee een keuze voor de moord op het kind. Want is een ongeboren kind geen mens? Op mijn werk heb ik te maken met kindjes die bijvoorbeeld na 25 weken zwangerschap al geboren zijn. Ze wegen dan net een halve kilo. Maar weet je wat het is? Dat kind is net zo compleet als jij een ik. Vingertjes, teentjes, een gezichtje. En het leeft. Een week eerder had men het kind nog weg mogen halen. Dat is toch niet voor te stellen? Dat is toch moord? Voor de SGP is elk leven waardevol. Ook het kwetsbare leven, zoals ouderen en ongeborenen. Dit vinden wij vanuit onze menselijkheid, om mensen die iets minder bedeeld zijn niet af te schrijven, maar er voor hen te zijn. Dit zeggen wij ook op Bijbelse gronden, want elk leven is ons gegeven, daar moeten we zuinig op zijn! 15 maart mag u stemmen. Laat uw stem niet verloren gaan, maar stem vóór het leven. Stem voor een geloofwaardig alternatief, de SGP!

Wouter de Jong,
Algemeen bestuurslid SGP-j CK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *