Windturbines, een goed idee?

Deel deze pagina:

Om je mening over deze poll goed te kunnen bepalen heb ik een aantal feiten op een rij gezet. We beginnen bij de positieve feiten.

Positieve feiten

  1. Een windturbine kan schone energie leveren. Een windturbine maakt enkel gebruik van de natuur zodat deze energie 100% schoon en vrij van uitstoot is. Er worden weinig vervuilende stoffen uitgestoten zoals fijnstof en CO Alleen bij de bouw van de windturbine komen deze stoffen vrij.
  2. Een windturbine levert duurzame energie. Wat een belangrijk voordeel is van een windturbine is dat het duurzaam is, dat wil zeggen dat de energie die opgewekt wordt steeds opnieuw opgewekt kan worden en niet afhankelijk is van bijv. fossiele brandstoffen.
  3. De kosten om een windturbine in bedrijf te houden zijn laag.

Negatieve feiten

  1. Misschien wel het belangrijkste nadeel van een windturbine is dat het overlast veroorzaakt in de directe omgeving. Mensen die in de directe omgeving van een windturbine wonen ervaren een bijna constant zoevend geluid. Ook veranderd een windturbine het landschap drastisch. In een plat land zoals Nederland is zo’n windturbine al vanaf een grote afstand te zien. Bovendien brandt bovenin een windmolen bijna constant een licht.
  2. Een windturbine levert maar wisselvallig stroom. Waarom dit een negatief punt is, is omdat de wind nooit elke dag exact even sterk is en vanuit dezelfde richting komt. Als het een paar dagen niet zou waaien zou een stad die alleen van windturbines afhankelijk is zonder stroom komen te zitten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  3. De kosten om een windturbine te bouwen zijn hoog, vooral als je hem in een zee/meer bouwt.

Ik hoop dat het je nu een beetje duidelijk is wat de voor-en nadelen van een windturbine zijn.

Justin Klerk

SGP-Jongeren CK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *