SGP-Jongeren CK willen horeca eerder dicht

Deel deze pagina:

SGP-jongeren CK betreurt het nieuwe coalitieakkoord van gemeente Krimpenerwaard

De SGP-jongeren, grootste politieke jongerenorganisatie in de gemeente Krimpenerwaard, hebben grote moeite met een aantal zaken in het nieuwe coalitieakkoord. Eén van de onderwerpen waar zij zich niet in kunnen vinden zijn de verruiming van de openingstijden voor horeca. Bestuurslid Marijn Floor: “De coalitie zegt voor de gezondheid van jongeren te staan en het overmatig gebruik van alcohol te ontmoedigen. Dat is ook óns standpunt. Jammer dat de maatregelen daar dan totaal niet mee stroken! Openingstijden tot 5 uur ’s morgens. dan weet je zeker dat er meer gedronken gaat worden en ontneem je jongeren de nachtrust: slecht voor de gezondheid! Verder passen dit soort tijden helemaal niet bij het rustige karakter van het gebied en leven we mee met de omwonenden, die hier hele nachten lang last van gaan krijgen!”
Ook de zondagsopenstelling van supermarkten wordt betreurd. Marijn Floor: “Ook voor jongeren is het gezond om een dagje per week rust te hebben en ook zij hebben geen zin om óók nog op zondag te moeten gaan werken. Hier is niemand mee geholpen! Ook deze maatregel past helemaal niet bij de Krimpenerwaard, ook jongeren genieten van de rust in dit gebied!”
De SGP-jongeren hopen dat de nieuwe coalitie ook aan de Krimpenerwaardse jongeren gaat denken en dit soort maatregelen terug zal draaien! En die paar jongeren die wél graag tot laat uitgaan en 7 dagen per week werken? “Die lijken zich meer aangetrokken te voelen tot bijvoorbeeld Rotterdam dan tot het platteland, en zijn niet verplicht om in de Krimpenerwaard te blijven wonen! We moeten geen onrust gaan creëren in een gebied dat bekend staat om zijn rustige karakter”, aldus Floor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *