SGP-Jongeren CK verzet zich tegen grootschalige woningbouw in de polder!

Deel deze pagina:

SGP-jongeren CK (een actieve jongerenclub met ongeveer 300 leden in ons gebied) zijn tegen de bouw van 10000 woningen in de polder van de Krimpenerwaard, zoals dat door het college van de gemeente Krimpenerwaard is voorgesteld. Volgens het college versterkt het bouwen van deze woningen de lobby voor een oeververbinding met Ridderkerk. Voorzitter van SGP-j CK Ernst Pols: “Wij zijn faliekant tegen dit voorstel omdat het 200 hectare prachtig polderlandschap betreft dat vervangen gaat worden door woningen als het voorstel wordt aangenomen. Bereikbaarheid vinden wij een belangrijk thema en we kunnen ons ook best in de bouw van een extra brug vinden, maar niet tegen élke prijs… Ook jongeren genieten van de polder (de kracht van de Krimpenerwaard), daar moeten we met zijn allen zuinig op zijn! Wij zijn ons ervan bewust dat de woningnood hoog is en dat er zeker extra bijgebouwd moet worden om jongeren in de Krimpenerwaard te houden. Dit kan echter ook in de bestaande kernen en in minder absurde hoeveelheden, zodat er niet in één klap 200 hectare natuurgebied van de kaart wordt geveegd en de jongeren de keuze hebben wáár ze willen wonen in de polder. Dan denk je pas écht aan de jongeren! Wij roepen het college dan ook op: kom op voor onze jongeren en wees zuinig op de polder. Wat ons betreft géén grootschalige woningbouw!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *